28 Oktober 1998 Mijn Eerste Botbreuk


Op woensdag morgen om 09:13 brak ik mijn been. Aangezien er een letselschade procedure is gestart kan hier niet op de details ingegaan worden. Maar :

Voor de medisch onderlegden. Het gaat om een Cruris. Zowel het voorste als achterste bot in het linkeronderbeen totaal gebroken

Reparatie was mogelijk door een lange pin door het voorste bot te slaan en die met schroeven boven en onder het breukvlak vast te zetten. Dus geen gips en 3 dagen na de operatie op krukken het zieknhuis uit.

BOVENKANT FIXATIEPEN MET SCHROEVEN

Dit is het bovendeel van de fixatiepen met de 2 bovenste schroeven er door gestoken.

De gebogen vorm is nodig om het bovendeel iets uit het scheenbeen te laten steken. Dit maakt het mogelijk de pen later er uit te halen.

Het gebogen deel is voorzien van inwendige schroefdraad voor het monteren van gereedschap tijdens het aanbrengen en verwijderen.

Verder is het uiteinde van het bovenste deel voorzien een inkeping. Mijn vermoeden is dat dit dient om de pen beter te kunnen manipuleren tijdens het aanbrengen kunnen. Hiervan ben ik echter niet zeker.ONDERKANT FIXATIEPEN MET SCHROEVEN

Het is duidelijk te zien dat het onderste deel een stuk dunner is. In feite is het grootste deel van de pen van een gelijke doorsnede. Alleen de kop is dikker.

De pen is verder hol. De doorsnede is een circel met 3 holle inslijpingen op 120 graden uit elkaar over de lengte. De afmetingen zoals ze op de pen staan zijn 8 MM x 36 CM ( volgens mij zou dit dus 8 mm x 360 mm moeten zijn )

De gebogen vorm is nodig om het bovendeel iets uit het scheenbeen te laten steken. Dit maakt het mogelijk de pen later er uit te halen.Zielig in het Ziekenhuis ( 98/11/01 )

Jawel in het Baronie Ziekenhuis in Breda. En wat zien we allemaal :

Niet te zien is de notebook computer waarop ik de dag na de operatie alweer begon te kloojen.Zie hier van links naar rechts :

Niet te zien is de grootste rits, net onder de knie waar ze de stalen pen erin hebben geslagen.Detail van de onderste schroeven

Hier zijn de hechtingen duidelijk te zien.

In totaal zaten er 19 hechtingen in. Erg He !WAT KOST DAT WEL NIET !


Achtergrond muziek : Sonate #2 Op.35 F.F. Chopin

MIDI sequence(s) from the Classical MIDI Archives - by permission.