MIJN CRISISVERVOER IS NIET MEER


Laatste km stand

2001/09/06 16H01 HEEZE


Prognose Virtuele km standlaatste km stand
datum laatste stand
km per jaar
km per uur (24 uur per dag)
sec per teller stap

Ziehier mijn crisisvervoer. Deze Daihatsu charade met 3-cilinder 1000 cc motor op LPG is met recht een stadsauto te noemen. Reeds gezien in Parijs, Barcelona, Rostock, Mostar, Sarajevo, Praag, Budapest, Warschau, Banja Luka, Kirkenes, Bucuresti, Timisoara, Sophia, Istanbul, Roosendaal en Autoweek

Hier staan we dus voor een moeilijk keuze.

Uiteindelijk is het Poznan geworden! !Hier is de Charade net terug van een tripje naar de Noordkaap ( Noorwegen ) en via Kirkenes weer terug. Altijd leuk om de elandtest in de praktijk te doen. Jammer genoeg geen elanden gezien. Wel veel rendieren die de stomme gewoonte hebben achteruit de weg op te springen als je er aan komt.

De auto maakte de term hondenhok weer geheel waar; Bij een wat erg fanatieke controle bij de grensovergang Zweden-Noorwegen sprong de dopehond wel heel snel naar binnen.

De volgende trip naar de Noordkaap ga ik met de nieuwe motor. Nou ja die uit 1982.In Sarajevo Onderweg naar Tuzla.

De troep onder de auto is sneeuw. Wat de troep achter de auto is zou ik zo snel niet weten.

U Wel?Via deze prachtige dikke siliconen kabels vliegen de vonken richting de cilinders.

Eerste montage bougiekabels zijn van uiterst beroerde kwaliteit.

Alleen met een vette vonk komen de 45 paarden goed los. Bij niet tijdig vervangen heb je gratis verlichting onder de motorkap. Psiegedelise lichteffecten zijn er dan te zien. De juiste lengte van de bougiekabels is 60, 70 en 80 cm. De kabel tussen bobine en verdeler is 60 cm. Nou en!Door dit filter gaat de lucht naar de 3 cilinders.

Let op het prachtig mooie klepje linksonder.

Onder het filterhuis is de ring te zien voor het toevoegen van gas.CRISIS IN ISTANBUL

Met de Charade in Istanbul.

Mooi stukje Holland Promotion toch!DE STAND VAN ZAKEN

Op het plaatje is de laatste km stand en de datum van die stand te zien. Het periodiek onderhoud is aangegeven door van groen naar rood verkleurende cilinders. Als die door de glasplaat heensteken dan moet er weer wat gebeuren.

In wit de periodieke klussen zoals olie en filters.

In geel de doorrijden tot kapot items. De hoogte van de glasplaat is het gemiddelde aantal km waarna het eerder kapot ging.

Plaatje gemaakt met Povray. Povray